KONTAKTINFO  

j.lafontine@gmail.com 

  • Facebook
  • Instagram

14 dagers åpent kjøp 

Alle ordre sendes innen 1-3 virkedager 

FRAKT

Fraktkostnader beregnes i kassen. 

Alle ordre: 175,- 

Store maleri på lerret: 390,-

Motta nyhetsbrev en gang i blant? 

© 2019 by Jeanette Lafontine

OM KUNSTNEREN

Jeanette Lafontine jobber i hovedsak med maleri og tegning, og utforsker i imaginære landskap og drømmeaktige steder gjennom abstraksjon. I et sted mellom abstraksjon og representasjon presenterer hun billedlige verdener gjennom både intuitive og kontrollerte bevegelser. «Landskapet» blir som en tilbakevendende, nesten utømmelig kilde, til maleriske oppdagelser, og blir ofte et utgangspunkt for eksperimentering med ulike materialer og teknikker.
Hun er interessert selve prosessen av å lage et bilde, og metoden blir ofte en søken etter motiv – hennes prosess handler ikke om å skape, men heller å «oppdage». Mange av hennes arbeider tar utgangspunkt i tegning, og det oppstår en dialog mellom den malte gestiske overflaten og det tegnede motivet, en dialog mellom tilfeldighet og intensjon. 


Det dreier seg mer om en følelse av eller en idè om et landskap. Fokuset er ikke å diktere en bestemt mening til betrakter, men et ønske om at bildene skal erfares. 

"Min prosess starter ofte med at jeg gjør en serie mindre arbeid på papir, samtidig som jeg jobber intuitivt med å farge lerreter og skape en overflate. De endelige arbeidene oppstår fra sammensetning av elementer gjennom en veksling mellom bevisste og intuitive valg. Jeg er opptatt av prosess, men også interessert i maleriet som både et fysisk og taktilt objekt. Hvordan ulike elementer på en flate også kan trigge vår fantasi og lede tanken utenfor selve billedflaten. Selv om mine arbeider tar utgangspunkt i landskap, er det ikke nødvendigvis motiv fra et bestemt sted eller tid, men et forsøk på å gi betrakteren en opplevelse som kan føles både kjent og fremmed på samme tid, uten at det ligger noen bestemte føringer for tolkningen."

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
0